Menu Sluiten

Op deze pagina vind U de mededelingen en oproepen vanuit het bestuur

27 November, Programma voor 2022:

Op de pagina 2022 staat het programma voor 2022 welke wij graag willen uitvoeren.

Op  Zaterdag 23 april 2022  VOZOD kampioenschap Handboogschieten

Dit kunnen wij doen bij HSV Sagittarius aan de Oude Roswinkelerweg 112-D  in Emmen                   

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Ontvangst 13.00 uur

Wedstrijd van 14.45 tot 16.30uur

Gezellig samenzijn, na borrelen

Prijsuitreiking 16.00 uur.

Inschrijfgeld voor “leden” en sponsoren € 0,-. voor niet leden € 7,50. Hier zijn 3 consumpties bij inbegrepen. Het inschrijfgeld dient vooraf te zijn betaald.

Graag inschrijven voor 1 april,

Inschrijven:

Handboogschieten VOZOD via mail naar de voorzitter.

 

27 November VetsvoorVets:

Actie veteranen voor veteranen

 Het bestuur heeft besloten om die veteraan en of zijn gezin die een kleine verrassing kunnen gebruiken omdat ze het moeilijk hebben te helpen. Wij willen dat doen met behulp van andere veteranen en eventuele sponsoren. Onze regio omvat 3 gemeenten, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen, we zijn met ongeveer 850 veteranen en moeten elkaar toch helpen. Tijdens onze uitzending hadden we het WIJ-gevoel heel sterk, wij hielpen toen vreemden in een vreemd land maar nu vragen wij u om ons en uw collega veteraan te helpen.

 Mensen we beloven geen kastelen maar doen ons uiterste best om iemand te verrassen door bv. Een gezin wil graag naar Wildlands en kan dat financieel niet betalen, wij gaan proberen om dit voor hen te realiseren. Dit gaan we proberen om samen met enkele sponsoren waar te maken, een kind wil graag eens in een militair voertuig zitten. Ook dat gaan we proberen te regelen. U draagt een veteraan, zijn gezin of een gezinslid voor, niet het bestuur maar jullie moeten dat doen.

 Nogmaals, niet alles gaat lukken maar wij doen ons best om de verrassing te realiseren.

 “Veteraan ben trots op jezelf, niet om wat je hebt bereikt maar om wie je onderweg geworden bent”.

Wat zijn wij ongelooflijk trots, om onze website met jullie te mogen delen. Onze website laat precies zien, waar wij als stichting voor staan en welke kant wij samen met jullie op willen. 

Om de wensen, voor veteranen en zijn/haar gezin, mogelijk te maken, zijn wij op zoek naar partners om ons netwerk te vergroten. Mensen die lokaal willen helpen om de veteraan en het gezin uit hun dorp of stad te helpen.

Hierbij de oproep om ook wensen te blijven insturen. Dit is wat ons energie geeft! In tijden zoals deze is het nog belangrijker om te zorgen voor elkaar. 

Geïnteresseerd geraakt, of heb je vragen? Neem contact met ons op via onze voorzitter.

 

 9 November, vanuit het bestuur:

Beste veteranen en/of vriend van onze stichting,

Onze activiteiten in 2022 zijn natuurlijk afhankelijk van de maatregelen die de regering afkondigt.

Trouwens, mocht U nog wat tijd overhebben en U draagt onze stichting een warm hart toe, kijk dan eens of U of iemand uit Uw omgeving tijd heeft om ons te helpen.

We zijn bijvoorbeeld op zoek naar een penningmeester en naar iemand die communicatie leuk vindt en ons daarmee wil helpen.

 

Met vriendelijke veteranen groet,

Leo Haeren

Voorzitter VOZOD

06 14499341

Stichting Veteranen Organisatie ZuidOost Drenthe

 

 22 September, brief vanuit het bestuur:

Beste bezoekers en veteranen,

 2020 en 2021 zijn jaren geweest waarin de pandemie ons in haar greep had. De regering heeft ons heel veel maatregelen opgelegd en of we het daar nu mee eens waren/zijn maakt niets uit, we hadden ons eraan te houden. Hierdoor konden wij als bestuur veel dingen NIET organiseren, denk daarbij aan 75 jaar vrijheid. VOZOD had alles gereed om in de week 10 april (zowel in 2020 als 2021) met de Veterans View (VW) in het overdekte winkelcentrum te staan. Toestemming van de locatie eigenaar, vergunning gemeente, VW vastgesteld, Anjers gekocht en nog wat kleinere zaken allemaal geregeld. Helaas werd het in beide jaren door de maatregelen afgelast.

 Ook onze geplande Regionale Veteranen Dag kon geen doorgang vinden en ook die was al in een ver gevorderd stadium. Zo stonden er nog een paar activiteiten op het programma.

 Het bestuur heeft dan ook besloten om alle activiteiten op te schorten naar 2022. We zijn momenteel bezig om een leuk programma neer te zetten maar kunnen daar nog niet te veel over zeggen daar er nog niets vast staat.

 Wel hoopt het bestuur dat we hulp kunnen krijgen van enkele veteranen met het organiseren van de activiteiten. Tevens hopen wij ook dat meer mensen ons financieel gaan steunen. We gaan ervan uit dat de meesten nog wel € 12,- per veteraan, per jaar kunnen missen, voor je partner en je gezin (kinderen) is € 12,- toch ook niet te veel. Uiteraard mag je meer betalen maar we houden voorlopig de bijdrage laag om het voor ALLE veteranen mogelijk te maken.

 Het bestuur zal z.s.m. het programma 2022 bekend maken en op deze site publiceren.

O ja, bijna vergeten, we zijn nog opzoek naar iemand die onze muntjes wil beheren, dus een penningmeester. Heb je interesse in een bestuursfunctie, laat het ons dan weten. En er zijn natuurlijk ook nog meer taken te doen.

Met vriendelijke groet namens het bestuur

Leo Haeren